Szabina

Hídlap

Pilismaróton találták meg az eltűnt japán turistát

Pilismaróton találták meg azt a 74 éves japán férfit, aki vasárnap délután tűnt el Esztergomban. Az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség a környékbeli és megyei hírportálok segítségét kérte és a rengeteg megosztásnak köszönhetően néhány óra múlva épségben előkerült a turista.

Hirdetések

Vasárnap délután hajóval érkezett egy népes japán kirándulócsoport a városba, amely a helyi látnivalókat kívánta felfedezni. A bazilikához érve tapasztalták, hogy eltűnt az egyik társuk, egy 74 éves, ősz hajú férfi. Nagy László, az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség vezetője a nyilvánosság segítségét kérte: több környékbeli és megyei hírportálnak is részletes személyleírást adott a személyről, aki eltűnésekor kék kabátot és zöld hátizsákot viselt.

Az esztergom-kertvárosi polgárőrök mellett esztergomi kollégáik, valamint a rendőrök is a nyomába eredtek, a lakosság pedig több száz megosztással segítette a hatóságokat. A járőrök nem sokkal 18 óra után lakossági bejelentés után mentek ki Pilismarótra, ahol megtalálták az okmányai nélkül bolyongó, zavart férfit.

Nagy László a keresőcsapat nevében is köszöni a segítséget, ugyanis a civil összefogás hatalmas segítséget nyújtott nekik.

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap