Közvetlen riválisát is legyőzte az Esztergom

27:32-re győzte le idegenben a Budakalász csapatát az Esztergom a Női Kézilabda NB II-es bajnokság 19. fordulójában. A közvetlen rivális elleni sikerrel a Vitéz lányok három pontra megléptek üldőzőiktől és magabiztosan őrzik a harmadik helyüket.

27:32-re győzte le idegenben a Budakalász csapatát az Esztergom a Női Kézilabda NB II-es bajnokság 19. fordulójában. A közvetlen rivális elleni sikerrel a Vitéz lányok három pontra megléptek üldőzőiktől és magabiztosan őrzik a harmadik helyüket.

Ősszel hazai pályán szenvedett vereséget az Esztegom, így a visszavágás reményében utaztak a Budakalász otthonába. A találkozó a mindkét alakulat számára rendkívüli jelentőséggel bírt, ugyanis nagy csata zajlik a bronzérmes pozícióért.

Mivel az elmúlt két évben rendre az ellenfél hagyta el győztesként a játékteret, ezért az Esztergom semmit sem bízott a véletlenre: még azt is alaposan kielemezték a budakalászi taktikát. A gyorsiramú játékra építők vendégeknek ezúttal azonban nem jött ki a lépés.

A találkozó gyors vendég góllal kezdődött, amelyre rögtön érkezett is a válasz. 2:2 után a hazaiak elhúztak 6:2-re, majd az időkérés után az Esztergom rendezte sorait. A 17. percben már újra döntetlen volt az állás, míg hat perccel később Osvald Zsanett beállós pozíciból szerzett találatával sikerült átvenniük a vezetést, a félidőre pedig 13:16-nál vonultak a csapatok.

A második játékrész Valovics Nóra góljával kezdődött, majd a kitartóan küzdő Budakalász megkezdte a felzárkózást. Nagy küzdelmet láthattak a nézők, amelyhez hozzájárult az is, hogy az esztergomi Barczi Anna és Ábrahám Szilvia különösen jó napot fogott ki. A páros látványos és szemfüles átlövéseinek, valamint Ábrahám Szilvia beállóként szerzett találatainak köszönhetően a 47. percben már 20:26 volt az állás.

Az Esztergom igazi csapatként játszott a Pest megyei alakulat otthonában, Fekete Dorina nagyszerű védései pedig szabályosan lebénították a hazai játékosokat. Végül remek egységet alkotva megszerezték a győzelmet a létfontosságú mérkőzésen.

Végeredmény: Budakalászi SC 27:32 Esztergomi Vitézek RAFC

Gólszerzők: Ábrahám Szilvia 11, Barczi Anna 9, Valovics Nóra 7, Horváth Mónika, Osvald Zsanett egyaránt 2-2, Tóth Bori pedig 1 gól.

Mezőségi Irén: A találkozón több felállást is kipróbáltunk, rendkívül hatékonyak voltak az átlövéseink, a taktikánk remekül működött. Valovics Nóra személye és gólerőssége meglepte az ellenfelünket. Mindenki dicséretet érdemel!

(Fotó: Esztergomi Kézilabda- Női,Férfi és Utánpótlás)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!