Alfonz

Hídlap

Megrongálták a lábatlani könyvtár épületét

Ismeretlen személyek vasárnap összefirkálták a nemrégiben felújított lábatlani könyvtár épületét. A rongálás hírére a helyi polgárőrség azonnal adatgyűjtésbe kezdett és a lakosság segítségével beazonosíthatták az elkövetőket. Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat napokon belül megteszi a szükséges intézkedéseket.

Hirdetések

A város vezetése három éve mintegy 45 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az 1970-ben épült Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár épületének energetikai korszerűsítésére. A felújított intézményt idén januárban avatták fel – amelyről portálunk is beszámolt – ugyanakkor nem kellett sokáig várni arra, hogy valaki megrongálja a szép homlokzatot.

Információink szerint mindez egy helyi gyermekcsapat rovására írható, akik igen “tevékenyek” a városban, korábban ugyanis a sétaút melleti táblákban is kárt tettek. A LábatlaNEWS Facebook csoportban többen megjegyezték, hogy a szakemberek nem azért dolgoztak hónapokon keresztül az épületen, hogy valaki pillanatok alatt tönkretegye a munkájukat.

A lakosok remélik, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten elszámoltatja az elkövetőket.

Hirdetések

  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap