Német népviseletben töltöttek egy napot Csolnokon

A Tracht Tag alkalmából ismét népviseletet öltöttek a csolnoki községháza dolgozói, valamint a helyi általános iskola növendékei. A menet idén is a tájház udvarára vonult, ahol a közös fénykép után felidézték a sváb hagyományokat és bemutatták településük gazdag kulturális örökségét.

A TrachtTag alkalmából ismét népviseletet öltöttek a csolnoki községháza dolgozói, valamint a helyi általános iskola növendékei. A menet idén is a tájház udvarára vonult, ahol a közös fénykép után felidézték a sváb hagyományokat és bemutatták településük gazdag kulturális örökségét.

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) ötödik alkalommal rendezte meg a TrachtTagot, amelyen a résztvevők felveszik német népviseletük egy ruhadarabját, ezáltal ünneppé varázsolják az átlagos hétköznapot. Mindezzel nem csak felidézik őseik emlékét, hanem bemutatják a településükre jellemző hagyományokat, ennek megfelelően a Tracht Tag pedig egységbe kovácsolja a közösséget.

Az április 26-án, pénteken a Csolnoki Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai a hagyományos viselet egy-egy darabját (a fiúk kalapot és mellényt, míg a lányok blúzot és szoknyát), míg a községháza dolgozói, Kolonics Péterné polgármester asszony vezetésével a teljes népviseletet magukra öltötték. Mindezzel nem csak saját maguk, hanem az egész ország számára is bebizonyították, hogy a múltjukat nem feledve ápolják hagyományaikat.

(Fotó: Csolnok Facebook oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!