Alkotóműhelyt avattak Kóspallagon

Ünnepélyes keretek között nyitották meg Kóspallagon az első köznevelési Alkotó Műhelyt, ahol a gyermekek a mai kor szellemét követve sajátíthatják el a tananyagot, ismerhetik meg önmagukat, egymást és az őket körülvevő világot - tudósított a megnyitóról az Edukanyar oldal.

Ünnepélyes keretek között nyitották meg Kóspallagon az első köznevelési Alkotó Műhelyt, ahol a gyermekek a mai kor szellemét követve sajátíthatják el a tananyagot, ismerhetik meg önmagukat, egymást és az őket körülvevő világot – tudósított a megnyitóról az Edukanyar oldal.

A fejlesztés azután valósult meg, hogy a Váci Tankerületi Központ a Klebelsberg Központ pályázatán 8 millió forintos támogatásban részesült, majd az elnyert összeget további 3 millió forinttal egészítették ki. Az ünnepségen beszédet mondott Verebélyi Gábor Ákos, a tankerületi központ igazgatója, aki úgy fogalmazott: ez az első ilyen műhely hazánkban, ami alkotó pedagógiára épít. Egyúttal szeretnék elérni, hogy az egész ország számára mintaként szolgáljon és hogy a jövőben a tantervbe is bekerüljön. Mindezek mellett felzárkózási lehetőséget biztosítanának az egész régiónak, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését is segítenék. Zárásként köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a projekt megvalósításában.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselőjének üzenetet Báthory Gábor tolmácsolta a jelenlévőknek. Elmondta, hogy igazi örömünnep a mai, hiszen átgondolt, modern oktatásügyi fejlesztést avattak fel. A Kornis Gyula terv ugyanakkor nem csak az oktatás, hanem több területen is lehetőséget biztosít a szobi és váci járás fejlesztésére.

Az alkotóműhelyt elsősorban a Szobi Fekete István Általános Iskola és tagintézményei használják majd, de a tankerület kiemelt célja, hogy a jövőben minél szélesebb körben elérhetővé tegyék a diákok és a pedagógusok számára a fejlesztést.

A beszédek után jelképesen átadták a háromdimenziós nyomtatóval készült kulcsot is, majd kerekasztal beszélgetéssel zárult a rendezvény. A megnyitót követő napokban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) szakmai műhelyfoglalkozásokkal várta a kiemelt figyelmet igénylő tanulókat.

(Fotó és szöveg: Edukanyar)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!