Vendel

Hídlap

Lábatlani delegáció fedezte fel Burgenlandot

Borászokból, valamint önkormányzati tagokból álló lábatlani delegáció fedezte fel az elmúlt hétvégén az ausztriai Rechnitzet. A vendégeket Martin Kramelhofer, a testvértelepülés polgármestere fogadta a városházán, akik az ebéd után tartalmas programokon vehettek részt.

Hirdetések

Burgenland tartományban nyolcadik alkalommal rendezték meg a Weinfrühling, vagyis a Bortavasz elnevezésű gasztrorendezvényt, amelynek keretében a régió borosgazdái nyitották ki pincéiket és mutatták meg az érdeklődőknek a pincéikben rejlő kincseket. A lábatlani delegáció tagjai öt borászat nedűit is megkóstolták, majd az egykori malom épületből kialakított közösségi házban a mezőváros zeneiskolájának műsorát hallgatták meg. A kulturális programok a kiállításmegnyitóval csúcsosodtak ki, amelyen egy helyi férfi és egy Magyarországról áttelepült hölgy alkotásait mutatták be.

(Fotó: LábatlaNEWS)

Hirdetések

  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap