Megtisztították a Morgó-patak partját

Két zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze az önkormányzat munkatársai a Morgó-patak partjáról a posta és a csarnok közötti szakaszon - írja a Kismarosi Kikiáltó. Információink szerint a szemét döntő többségében emberi tevékenység eredményeként került a most megtisztított területre.

Két zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze az önkormányzat munkatársai a Morgó-patak partjáról a posta és a csarnok közötti szakaszon – írja a Kismarosi Kikiáltó. Információink szerint a szemét döntő többségében emberi tevékenység eredményeként került a most megtisztított területre.

A falugondnok tájékoztatása szerint a most elkezdett munkálatok a növényzet karbantártásával folytatódnak. Az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy különös figyelemmel óvják a településen áthaladó patak környezetét és őrizzék meg tisztaságát.

Az általában békésen csordogáló vízfolyás onnan kapta az elnevezését, hogy a hóolvadás, valamint a hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadéknak következtében néhány óra alatt akár egy métert is emelkedhet a vízszint. A korábbi években előfordult, hogy a hirtelen jött áradás lakóházakat is veszélyeztetett.

(Fotó és Szöveg: kismarosikikialto.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!