Fókuszban az Eucharisztia és a művészet kapcsolata

Művészet és Eucharisztia címmel szerveztek konferenciát szombaton a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumban. Az Európa Nap - a Párbeszéd Napja rendezvényén dr. Tittmann János polgármester könyvek alapján idézte fel az Oltáriszentség művészeti megjelenéseit.

Művészet és Eucharisztia címmel szerveztek konferenciát szombaton a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumban. Az Európa Nap – a Párbeszéd Napja rendezvényén dr. Tittmann János polgármester könyvek alapján idézte fel az Oltáriszentség művészeti megjelenéseit.

A konferencia nyitányaként – amely a könyvtár sikeres pályázatának köszönhetően valósult meg – Szabó-Berghauer Zoltán intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket, különösen az erdélyi testvértelepülésről, Felsőboldogfalváról érkezett vendégeket. Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke beszédében méltatta dr. Schmidt Sándor bányamérnök munkásságát, aki oroszlánrészt vállalt Dorog várossá fejlődésében.

Dr. Tittmann János polgármester elmondta, hogy a képviselő-testület tavaly döntött arról, hogy az Eucharisztia 1938-2020 című programsorozat keretében két éven keresztül több rendezvényt is szerveznek. Az előadók ezúttal a művészet és az eucharisztia témakörét dolgozták fel. Szász Lóránt Levente erdélyi tiszteletes Románia területén található Árpád-kori templomokat, míg Végh Éva festőművész Raffaello: Az athéni iskola című freskóját mutatta be.
A konferenciát Dankó József alpolgármester, majd dr. Tittmann János előadása zárta.

(Fotó és szöveg: dorog.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!