Nárcisz

Hídlap

Hagyományőrző fesztivált rendeztek Nagybörzsönyben

Hűvös pincék és forró kemencék várták szombaton az érdeklődőket Nagybörzsönyben, az idei hagyományőrző fesztiválon. A rendezvényen térségi és helyi kiállítók mutatták be termékeiket, akik hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból állítják elő őket.

Hirdetések

A látogatók kóstolót kaptak a legkülönfélébb sajtokból, mézekből, lekvárokból, sokféle húskészítményt és pékárut ízlelhettek meg és meglátogathattak néhány nagybörzsönyi pincét is. A különleges gasztronómiai élmények mellett igényes kulturális programokról is gondoskodtak a szervezők.

Az eseményt Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki köszöntőjében kiemelte, hogy mind a családok, mind a helyi termelők és a turizmus szempontjából is fontosak ezek a rendezvények. A Hűvös Pincék – Forró Kemencék fesztivál jelentős esemény a nemzeti kultúra erősítésének és a nemzeti hagyományok megismerésének szempontjából is.

Hirdetések

  • Hétfőtől a szórakozóhelyeken is viselnünk kell a maszkot

    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Dömösön

    Október 28-án, szerdán ültették el Dömösön, a falu központjában ültették el azokat a facsemetéket melyeket az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában nyert el a községi önkormányzat. A feladatokból Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szerepet vállalt.

    Hídlap