Dömötör

Hídlap

Uniós támogatással telepíthetnek ingyenes wifi-pontokat Csolnokon

Hatvannégy magyarországi település, köztük a csolnoki önkormányzat is WiFi4EU-utalványt nyert az Európai Bizottságtól. A tizenötezer eurós támogatás terhére a kiválasztott helyszíneken wifi-pontokat hozhatnak létre, amelyek ingyenesen és reklámmentesen vehetnek igénybe a lakosok.

Hirdetések

A nemzetközi pályázat célja, hogy Európa-szerte ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolattal lássák el azokat a településeket, ahol még nincs kiépítve wifi-pont. A második pályázati felhívásra több mint 10 ezren jelentkeztek, közülük 3400-at választottak ki. Az önkormányzatok azután válthatják be az utalványokat, mihelyt szerződést kötöttek wifi-pontokat telepítő cégekkel.

Az Európai Bizottság 2020 végéig további két WiFi4EU felhívást fog közzétenni azoknak a településeknek a számára, amelyeken korábban nem kaptak utalványt.

(Forrás: MTI, Kép: pixabay.com)

Hirdetések
  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap