Uniós támogatással telepíthetnek ingyenes wifi-pontokat Csolnokon

Hatvannégy magyarországi település, köztük a csolnoki önkormányzat is WiFi4EU-utalványt nyert az Európai Bizottságtól. A A tizenötezer eurós támogatás terhére a kiválasztott helyszíneken wifi-pontokat hozhatnak létre, amelyek ingyenesen és reklámmentesen vehetnek igénybe a lakosok.

Hatvannégy magyarországi település, köztük a csolnoki önkormányzat is WiFi4EU-utalványt nyert az Európai Bizottságtól. A tizenötezer eurós támogatás terhére a kiválasztott helyszíneken wifi-pontokat hozhatnak létre, amelyek ingyenesen és reklámmentesen vehetnek igénybe a lakosok.

A nemzetközi pályázat célja, hogy Európa-szerte ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolattal lássák el azokat a településeket, ahol még nincs kiépítve wifi-pont. A második pályázati felhívásra több mint 10 ezren jelentkeztek, közülük 3400-at választottak ki. Az önkormányzatok azután válthatják be az utalványokat, mihelyt szerződést kötöttek wifi-pontokat telepítő cégekkel.

Az Európai Bizottság 2020 végéig további két WiFi4EU felhívást fog közzétenni azoknak a településeknek a számára, amelyeken korábban nem kaptak utalványt.

(Forrás: MTI, Kép: pixabay.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!