Szabina

Hídlap

Magyar bajnok lett az Esztergomi Vitézek csapata

Magyar bajnok lett az Esztergomi Vitézek rögbi csapata, amely az élvonalbeli bajnokság döntőjében 51-19-re győzte le a Battai Bulldogokat. Az eredményhirdetés során az aranycsapat játékosainak dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője adta át az érmeket és a trófeát.

Hirdetések

Kiváló iramú találkozót láthattak azok, akik kilátogattak az esztergomi rögbipályára. A házigazda alakulat szerezte az első célt a mérkőzésen, majd a kezdetektől fogva uralták a párharcot. Rövid időn belül 24-0-ra is vezettek, majd a szünet előtt az ellenfél is megszerezte első pontjait. A folytatásban a százhalombatta becsülettel küzdött, de nem tudták felvenni a versenyt az elementáris erővel játszó hazaiakkal szemben.

A lefújás után dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője méltatta a fináléban szereplő csapatokat, akik sportszerűen küzdötték végig a mérkőzést. Végül Neuzer András elnökkel átadták a kupát a bajnokcsapatnak.

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap