Konténernyi szeméttől tisztították meg a Kenyérmezei-patakot

Gumiabroncsot, ruhaneműket és régi telefonkészüléket is találtak a Kenyérmezei-patak vizében a "Szemétírtók", akik Öntsünk tiszta vizet a Dunába címmel szerveztek vasárnap akciónapot Dorogon. Továbbá az önkéntesek szerszámokkal távolították el a mederben képződött hulladékszigeteket is.

Gumiabroncsot, ruhaneműket és régi telefonkészüléket is találtak a Kenyérmezei-patak vizében a “Szemétírtók”, akik Öntsünk tiszta vizet a Dunába címmel szerveztek vasárnap akciónapot Dorogon. Továbbá az önkéntesek szerszámokkal távolították el a mederben képződött hulladékszigeteket is.

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) tagjai vízügyi szakemberek segítségével a patak egyik legszennyezettebb szakaszát, az Esztergomi út közúti hídjának közvetlen környezetét tisztították meg. Némileg megdöbbentette a résztvevőket a szemét változatossága: a partot és a vizet kémlelő csapat temérdek sörösdobozta, fél decis üvegre és néhány szőnyegdarabra is rálelt.

A dorogi hivatal és a vízügy zsákokat és szerszámokat biztosított az önkénteseknek, akik a helyszínre szállított konténerbe gyűjtötték össze a hulladékot.

(Fotó: beküldött kép)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!