Nóra, Lili

Hídlap

Rendőrkézen a táti plébános feltételezett támadója

Vácon fogták el a rendőrők azt az 52 éves leányvári férfit, aki a gyanú szerint kirabolta a táti plébánost. Információink szerint P. László nem először került szembe a törvénnyel. Ezúttal rablás bűntett miatt indítottak eljárást ellene.

Hirdetések

Mint arról portálunk is beszámolt, a gyanúsított május 18-án délelőtt csöngetett be a táti plébániára azzal az ürüggyel, hogy pénzt kérjen a plébánostól. Miután megkapta a kívánt összeget, távozott a helyszínről, majd kisvártatva visszatért és ekkor már be is ment az épületbe. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi azt állította, hogy nem volt nyitva a bolt, ezért most némi ennivalót kért “vendéglátójától”.

P. László nem érte be ennyivel: mialatt az atya kikísérte, az étel mellé már pénzt is követelt tőle. A plébános megijedt, átadta a pénzt, de a férfi visszament és elkezdett további összegek után kutatni. A pap kimenekült az épületből, támadója azonban az udvaron utolérte, majd dulakodni kezdtek. A pap kiszabadult a fogságából és segítségért kiálltott, a támadó pedig elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a személyleírás alapján megkezdték az elkövető felkutatását, akit vasárnap késő délután fogtak el Vácon. P. Lászlót az Esztergomi Rendőrkapitányságon előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók javaslatot tettek arra, hogy az őrizet alatt állítsák bíróság elé a gyanúsítottat. Az ellopott pénz egy része előkerült, a leányvári lakos ellen pedig rablás miatt indítottak büntetőeljárást.

Hirdetések
  • Rétvári: a Dunakanyarnak végre saját hajójárata lett

    A Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat olyan népszerű lett, hogy a Mahart úgy döntött, új körjáratot indít – mondta dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön a nagymarosi kikötőben tartott sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Egy napra visszaállítják az ellenőrzést a szlovák határon

    Péntek délután 15 órától szombat délután 15 óráig visszaállítja a szlovák rendőrség az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket – közölte a szlovák rádió híradására hivatkozva az MTI.

    Hídlap