Csikkszedő akcióra készülnek a Szemétirtók

Június 1-én és július 14-én a cigarettacsikkek ellen indul hadjáratba a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület „Szemétirtók” csapata. Az önkéntesek következő akciójuk a dorogi vasútállomás és közvetlen környékét érintené.

Június 1-én és július 14-én a cigarettacsikkek ellen indul hadjáratba a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület „Szemétirtók” nevű csapata. Az önkéntesek következő két akciója a dorogi vasútállomás és közvetlen környékét érintené.

Az önkéntesek az elmúlt hétvégén a Dorog északi határán húzódó Kenyérmezei-patak legszennyezettebb szakaszát tisztították meg. Akkor néhány óra alatt öt köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze és többek között eltávolítottak a mederből egy méretes hulladékszigeteket is.

Júniusban és júliusban a hétköznapi szemétnél szennyezőbb, mérgezőbb csikkek összegyűjtésére fordítják figyelmüket, amelyekből a dorogi vasútállomás környezetében egy-egy négyzetméteren akár több ezer darabra is bukkanhatnak. A szervezők az akció megvalósításához már megkérték a szükséges engedélyeket. Pozitív elbírálás esetén mindkét alkalommal délelőtt 10 órakor találkoznak a helyszínen. A résztvevők számára a szemétszedéshez zsákokat és gumikesztyűt is biztosítanak.

(Kép: ecolounge.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!