Ellák

Hídlap

Fegyházbüntetésre ítélték a táti plébános támadóját

Nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől való eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt az 52 éves férfit, aki a napokban bántalmazta és kirabolta a táti plébánost. P. László – akit vasárnap Vácon fogtak el – enyhítésért fellebbezett.

Hirdetések

Mint arról portálunk elsőként beszámolt, a vádlott május 18-án szombaton csöngetett be gyónási szándékkal a plébániára. A sértett később ételt és háromezer forint készpénzt is adott neki. Az elkövető távozott, majd egy óra múlva visszatért és hívatlanul bement az ingatlanra. Ekkor már emelkedett hangnemben közölte a plébánossal, hogy további pénzt szeretne kérni és kilátásba helyezte a sértett megkötözését is. A pap megijedt és a zsebében lévő harmincezer forintot átadta P. Lászlónak, aki ezzel nem elégedett meg és az egyik helyiségben kutakodni kezdett.

Az atya ekkor kirohant az udvarra, ahol a férfi utolérte és dulakodni kezdtek. A támadó a falhoz szorította a sértettet, aki az arcán és a kezén horzsolásos sérüléseket szenvedett. A plébánosnak sikerült kimenekülni az utcára, majd miután segítségért kiáltott, P. László elmenekült a helyszínről. A rendőrők másnap késő délután Vácon fogták el a férfit.

Az Esztergomi Járási Ügyészség az elkövetést követő negyedik napon zsarolás bűntette és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette miatt bíróság elé állította. A vádlott többszörös visszaeső, legutóbb emberölés bűntette miatt kiszabott szabadságvesztésből 2015. március 24. napján szabadult feltételes kedvezménnyel. Az ügyészség a tárgyaláson arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Az Esztergomi Járásbíróság a váddal egyező tényállást és minősítést állapított meg, a vádlottat halmazati büntetésül 6 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet a kihirdetését követően nem vált jogerőssé, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott fellebbezést jelentett be enyhítés végett. Az ügyész indítványt tett a bűnügyi őrizetben lévő vádlott letartóztatásának elrendelésére, amelyet a bíróság a bűnismétlés veszélyére és a szökés veszélyére figyelemmel elrendelt.

Hirdetések

  • Több mint 1,5 milliárd forintból újul meg a kismarosi kisvasút

    Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút – jelentette be dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője kedden a kismarosi állomáson tartott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint a királyréti és kemencei múzeumvasút pályafelújítása mintegy 14 kilométeres szakaszt érint, ami egymilliárd forint ráfordítást igényel.

    Hídlap
  • Elütött egy motorost, végleg eltiltották a vezetéstől

    Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, emellett pedig végleg eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki 2018 őszén elütött egy motorost Tokodaltárón. A kétkerekű járművel közlekedő személy maradandó sérüléseket szenvedett.

    Hídlap