Készenlétbe helyezik a szivattyúkat Nagymaroson

A Dunán levonuló árhullám miatt biztonsági okokból lezárják a csatornákat Nagymaroson - írja az NVE Szivattyú Kezelők Facebook oldal. Bár árvízre nem kell számítani, az egyesület több szivattyút is készenlétbe helyez, amelyeket a csapat tagjai szükség esetén üzembe helyeznek.

A Dunán levonuló árhullám miatt biztonsági okokból lezárják a csatornákat Nagymaroson – írja az NVE Szivattyú Kezelők Facebook oldal. Bár árvízre nem kell számítani, az egyesület több szivattyút is készenlétbe helyez, amelyeket a csapat tagjai szükség esetén üzembe helyeznek.

Bár a jelenlegi modellfutások nem indokolják árvízi védekezés megkezdését, bizonyos óvintézkedéseket már elvégeztek a településen. Az oldal közleménye szerint az esővíz a városi csatornarendszerből túlfolyással tud majd szabadon távozni és elfolyni a folyó irányába. Kiemelten figyelik továbbá azokat a területeket is, ahonnan a talajszint miatt a víz nem tud szabadon elfolyni. A készenlétbe helyezett szivattyúkat pedig szükség esetén be is vethetik. Az egyesület tagjai kérik a lakosokat, hogy segítsék munkájukat.

(Forrás: NVE Szivattyú Kezelők, fotó: flickr.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!