Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az "égő házikót".

Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

Bizonyára mély nyomot hagyott a tokodi óvodásokban az a nap, amelyen helyi tűzoltók tértek be hozzájuk. A gyermekek érdeklődve hallgatták végig az ismertetőket, majd testközelből tekinthették meg az egységek felszereléseit. A jó hangulatú találkozón, a bátor jelentkezők be is bizonyíthatták rátermettségüket és sikeresen eloltották az udvaron keletkezett tüzet.

A foglalkozás zárásaként az óvodások Góra Gergő parancsnokkal járműbe ültek, majd szirénázva szelték az utcákat. Az óvodapedagógusok jóvoltálból minden gyermek oklevelet vehetett át, köszönhetően annak, hogy sikeresen teljesítették a gyermeknapi feladatokat.

Bánhidi László egyesületi elnök elmondta, hogy a tokodi hősökkel való találkozás különösen nagy nyomot hagyott Kertész Márkban, aki másnap reggel papírra vetette az emlékeit.

(Fotó: Bánhidi László)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!