Rendezvényközpontot avattak Kesztölcön

Szalagátvágással avatták fel a kesztölci Kisiskola Rendezvényházat, amely helytörténeti múzeumként és közösségi térként született újjá. Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen úgy fogalmazott, hogy az újabb megvalósult fejlesztésnek köszönhetően még élhetőbbé válik a település.

Szalagátvágással avatták fel a kesztölci Kisiskola Rendezvényházat, amely helytörténeti múzeumként és közösségi térként született újjá. Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen úgy fogalmazott, hogy az újabb megvalósult fejlesztésnek köszönhetően még élhetőbbé válhat a település.

A rendezvényen Vöröskői István polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében nyert 36,22 millió forintnyi támogatásból és önkormányzati forrásból megvalósult projektet. A külső homlokzat szigetelésén túl kicserélték a nyílászárókat, továbbá a fűtési, a melegvizes és a világítási rendszert is modernizálták, a tetőn pedig napelemeket helyeztek el. A felújítás elsődleges szempontja az volt, hogy újra élettel és funkcióval töltsék meg az épületet. Ennek köszönhetően a jövőben kulturális és művelődési központként üzemelhet majd a “kisiskola”, amely rendezvények otthonául is szolgálhat majd.

Radovics Istvánné polgármester felidézte a 125 éves épület történetét, amelynek építési költségeihez Vaszary Kolos esztergomi érsek is hozzájárult. Miután új kesztölci iskola használatbavétele után funkció nélkül maradt a Széchenyi utcai ingatlanban, kezdetben napközi, 2010-től könyvtár, majd Petrik József gyűjteményéből helytörténeti múzeum működött benne. Bár a felújítás idejére kiköltözött a tárlat, remélik, hogy végleges otthonára lelt a helyi védelem alatt álló rendezvényházban. A másik helyiségben Nyilasi Tibor festőművész alkotásai kaptak helyet, amelyet az alkotó özvegye adományozott az önkormányzatnak.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője gratulált a település előljáróinak, hiszen egy újabb ígéretes beruházás valósult meg. Véleménye szerint a korszerűsített rendezvényház az egész közösség otthonául szolgálhat majd, egyúttal úgy fogalmazott: minden egyes fejlesztésnek köszönhetően élhetőbb településsé válik Kesztölc. A politikus megjegyezte, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a kistelepülésekre és a Magyar Falu Program keretében robbanásszerű fejlődésen mehetnek keresztül a községek.

Zárásként a Kesztölci Szlovák Nemzetiségi Pávakör műsorát hallgathatták meg az érdeklődők, majd a résztvevők megtekinthették a helytörténeti kiállítást.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!