Felavatták a táti polgármesteri hivatalt

Tát az itt élők kitartásának és szorgalmának köszönhetően fejlődhetett várossá - jelentette ki dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében korszerűsített polgármesteri hivatal épületének átadóünnepségén.

Tát az itt élők kitartásának és szorgalmának köszönhetően fejlődhetett várossá – jelentette ki dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében korszerűsített polgármesteri hivatal épületének átadóünnepségén.

A politikus méltatta az önkormányzatot, hiszen fontosabbnak tartották a közintézmények, valamint az ipari parkhoz kapcsolódó fejlesztések elvégzését és csak a munkálatok befejezése után pályáztak a polgármesteri hivatal korszerűsítésére. Dr. Völner Pál kiemelte, hogy egy-egy grandiózus beruházás megvalósulásához összetartásra és sokak munkájára is szükség van. A képviselő a közelgő európai parlamenti választások kapcsán úgy fogalmazott: vasárnap felelősségteljesen kell szavaznunk a jövőnkről. Döntenünk kell ugyanis, hogy egy veszélyekkel teli változás sorozat mellett tesszük le a voksunkat vagy bizalmat szavazunk a kormánynak, amely kultúránk megőrzésére és a folyamatos fejlődésre helyezi a hangsúlyt.

Turi Lajos polgármester az ünnepségen ismertette a projektet. Elmondta, hogy a felújításra a TOP keretében 36 millió forint támogatást nyertek, amelyhez a saját költségvetésükből további összegeket tettek hozzá. A munkálatok során szigetelték a külső homlokzatokat és a födémszerkezetet és nyílászárókat is cseréltek. A tetőre szerelt napelemek és a korszerűsített fűtési rendszer az épület fenntartási költségeinek csökkentéséhez járulnak hozzá. A hivatalt akadálymentesítették, továbbá a földszinten a mozgáskorlátozott személyek számára alakítottak ki illemhelyiséget. Zárásként megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek a projektben.

Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke példamutatónak nevezte Tát robbanásszerű fejlődését, amelyben dr. Völner Pál is jelentős szerepet játszott. Egyúttal méltatta a város vezetését, hiszen nem csak sikeresen pályáznak, hanem meg is valósítják elképzeléseiket. A megyében zajló projektek kapcsán megjegyezte, hogy a TOP keretében igyekeztek minden egyes település számára forrást biztosítani az elengedhetetlen fejlesztéseikhez, amelyeknek köszönhetően – és a megyei önkormányzat segítségével – élhetőbbé válhatnak a községek is.

A beszédek után Kardos Mihály plébános megáldotta az épületet, majd az önkormányzat az Öreg Halász Étteremben svédasztalos ebéddel látta vendégül a résztvevőket. A helyszínen dr. Kancz Csaba kormánymegbízott méltatta Turi Lajos és a képviselők munkáját.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!