Ágdaráló járja majd a kismarosi utcákat

Ingyenes ágdarálást igényelhetnek a kismarosi ingatlan-tulajdonosok - olvasható az önkormányzat oldalán. A lakók portánként maximum két köbméternyi, legfeljebb 10 centiméter átmérőjű, 1,5 méternél rövidebbre vágott faágak darálását kérhetik az önkormányzattól.

Ingyenes ágdarálást igényelhetnek a kismarosi ingatlan-tulajdonosok – olvasható az önkormányzat oldalán. A lakók portánként maximum két köbméternyi, legfeljebb 10 centiméter átmérőjű, 1,5 méternél rövidebbre vágott faágak darálását kérhetik az önkormányzattól.

A külterületi utak kiépítésére szóló pályázat keretében vásárolt nagy teljesítményű ágdaráló egyre gyakrabban teljesíthet szolgálatot a településen, köszönhetően annak, hogy az önkormányzat a komposztálás elősegítése és a zöldhulladék égetés visszaszorítása mellett tette le a voksát.

A lakóknak a szolgáltatási időpontokat megelőző hétvégétől kezdve a szolgáltatás napján legkésőbb reggel 7 óráig lesz lehetőségük az ingatlanuk elé, az út mellé kihelyezni az ágakat. A darálékot helyben deponálják, a kezelésükről, felhasználásukról a tulajdonosoknak a darálást követő vasárnapig kell gondoskodniuk. Az önkormányzat célja ugyanis, hogy az ágak és a nyesedék minél rövidebb ideig legyenek kint a közterületeken.

A település oldalán már elérhető a szolgáltatás menetrendje is. Május 28-án Kossuth Lajos utca (a rét felőli földúton is lehetőség van a kihelyezésre), Dózsa György út, Köztársaság tér, Duna, Rév, Széchenyi, Szabadság, Asztalos János, Gát, illetve a Kárász, Sügér, Dévér, Kecsege, Keszeg és Csuka utcákban daráltathatják le a lakók az ágakat.

Június 4-én az Ady Endre, Vörösmarty Mihály, Erdei Ferenc, Móricz Zsigmond, Monostor, Kiskert és Arany János utcákban, valamint a Szuttai dűlőn fordul meg a munkagép. Egy héttel később, június 11-én a Harangvirág utca hídig terjedő szakasza, az Őz-, Mókus-, Pele-, Csalogány utcák aszfaltozott részei, továbbá a Napraforgó, Kukorica, Bükköny, Árpa, Rozs, Patak utcák és a Szokolyai út következik.

Június 18-án a Zrínyi, Liliom, Liget, Tábor, Rózsa, Névtelen utcákban végzi a szolgáltatást az önkormányzat, míg június 25-én az Öregszőlő út, Óhegyi út, Eper utca, Vasút feletti dűlő, Jánoshegyi út lakói vehetik igénybe. Július 2-án a következő utcákban lesz ágdarálás: Gálhegyi út, Héja, Harkály, Kánya, Vörösbegy, Gyöngyvirág utcák.

A járattervben nem szereplő közterületek ingatlantulajdonosai július 2-ig jelezhetik igényüket az agdaralas@kismaros.hu címen, a 06-27-639-131/107-es telefonszámon, vagy személyesen a hivatal műszaki osztályán. Igyekeznek valamennyi igényt befogadni, hiszen minden kismarosi ingatlanra biztosítani szeretnék a darálás lehetőségét.

(Forrás: Kismaros Község Önkormányzata)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!