Ismét lángra lobbant a máglya a tokodi Kockahegyen

Korpási Bálint világbajnoki ezüstérmes birkózó, a község díszpolgára gyújtotta meg a máglyát a második alkalommal megrendezett Tokodi Tábortűz Pikniken. A résztvevők száma tavalyhoz képest megduplázódott: idén majdnem ezren fordultak meg a Kockahegyen.

Korpási Bálint világbajnoki ezüstérmes birkózó, a község díszpolgára gyújtotta meg a máglyát szombaton, a második alkalommal megrendezett Tokodi Tábortűz Pikniken. A résztvevők száma tavalyhoz képest megduplázódott: idén majdnem ezren fordultak meg a Kockahegyen.

2018-ban a helyi fiatal feltörekvő generáció álma vált valóra azzal, hogy sikerült feléleszteniük a kilencvenes években oly népszerű kockahegyi tábortűzgyújtás hagyományát. A Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai és a Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszió aktivistái lázasan készültek az idei eseményre. Beszerezték a szükséges engedélyeket, lekaszálták a füvet, majd felállították az öt méter magas farakást, amelyet a lemenő Nap utolsó sugarainál lobbantottak lángra.

Mindeközben felcsendült az Ismerős Arcoktól a Nélküled, majd Kolbert Sándorra figyelt a közönség, aki a helyszínen adta elő az általa komponált Tokodi Himnuszt. Később a színpad előtti terület is megtelt élettel, hiszen az Ének Iskolájából ismert Nagy Bogi, majd a Kozmix lépett fel Tokodon.

A szervezők örömére és felhívásuknak eleget téve többen némi elemózsiával érkeztek a piknikre. A baráti társaságok és a kisgyermekes családok számára kisebb tűzrakó helyeket is kijelöltek, ahol bárki megsüthette a vacsoráját. A kellemes hangulathoz tökéletes kilátás is párosult, a lángcsóva és az esztergomi bazilika látványa pedig száz ember arcára csalt mosolyt.

(Fotó: B.L.)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!