Ledöntötték a Játszó gyermekek szoborcsoport egyik tagját

Vandalizmus áldozata lett az Aradi téren található, Játszó gyermekek című szoboregyüttes - írja az esztergom.hu A 2009-ben készült köztéri alkotásra igencsak rájár a rúd, hiszen az "egyik gyermeket" 2012-ben ellopták. Az önkormányzat a lakosok segítségét kéri az elkövető kézre kerítéséhez.

Vandalizmus áldozata lett az Aradi téren található, Játszó gyermekek című szoboregyüttes – írja az esztergom.hu A 2009-ben készült köztéri alkotásra igencsak rájár a rúd, hiszen az “egyik gyermeket” 2012-ben ellopták. Az önkormányzat a lakosok segítségét kéri az elkövető kézre kerítéséhez.

A 2009-ben mintegy 60 millió forintból kialakított játszótér Kis-Duna felőli oldalán kapott helyet Kligl Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész műve. Az alkotás a kezdetektől fogva rendkívül népszerűek a fiatalok körében is: a kezdetekkor előfordult ugyanis, hogy a bornyitóval nem rendelkező baráti társaságok a gyermekek erős ujjai segítségével nyitották ki (pontosabban nyomták be a dugókat) a palackokat.

2012-ben nagy vihart kavart a hír, miszerint a gerendán tornázó négyfős társaság egyik tagját meglovasították. A szőrén szárán eltűnt bronzszobrot újra elkészíttette az önkormányzat, a helyreállítási költségek 6,9 millió forintra rúgtak. Úgy tűnik azonban, hogy valakinek (vagy valakiknek) még mindig szúrja a szemét az installáció.

Ma reggel ugyanis a növények között találták meg az egyik gyermeket, amelyet ledöntöttek a gerendáról. Az önkormányzat várja a szemtanúk jelentkezését, akik információkkal segíthetik a hajtóvadászatot. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Amennyiben választ kapunk, azt egy újabb cikkben közöljük.

(Fotó: torizzotthon.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!