Szabina

Hídlap

Multifunkciós sportpályát avattak Muzslán

Gyermekeknek rendezett nemzetközi minitornával és éjszakába nyúló gálamérkőzéssel avatták fel a felvidéki Muzsla multifunkciós, világítással ellátott sportpályáját. A beruházáshoz a Szlovák Köztársaság kormányhivatal anyagi támogatással járult hozzá.

Hirdetések

Az átadás napján a házigazda muzslai gyermekeken kívül dunamocsi, kürti, nyergesújfalui és párkányi ifjú labdarúgók is futballcipőt húztak. Az ötcsapatos minitornán végül a nyergesújfalui diákok diadalmaskodtak és emelhették magasba a trófeát. Az ezüstérmet a muzslai Endrődy János Alapiskola növendékei, míg a bronzérmet párkányi Ady Endre Alapiskola tanulói zsebelték be.

Az esti órákban a szalagátvágást követően három találkozót láthattak az érdeklődők. Elsőként az AC Muzsla ifistái csaptak össze a Marcelháza felnőtt “B” csapatával, majd a helyi felnőtt alakulat a Dunamoccsal találkozott. Zárásként a muzslai öregfiúk és önkormányzati képviselők gárdája mérkőzött meg a Nyitra megyei önkormányzat Magyar Közösség Pártja (MKP) frakciójának csapatával. A párharcon Farkas Iván muzslai polgármester egy-egy félidőt játszott mindkét alakulatban, hiszen nem csak a község első embere, hanem Nyitra megyei képviselő és az MKP frakcióvezetője. A legutóbbi mérkőzést 13:11 arányban az MKP Nyitra megyei csapata nyerte a muzslaiak ellen.

(Szöveg és infó: Muzsla Község közösségi oldal)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap