Kornél, Soma

Hídlap

Tokodi tűzoltók fékezhetik meg a tokodaltárói tüzeket

Együttműködési megállapodást írt alá Petrik József tokodaltárói polgármester és Bánhidi László, a tokodi önkéntes tűzoltók elnöke, melynek értelmében a szomszédos településen közigazgatási területén tűzmegelőzési, tűzoltási, műszaki mentési feladatokat láthatnak el.

Hirdetések

A 2015-ben alakult Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely az alapító okirat szerint a nagyközség területén tevékenykedhetett. A napokban újabb mérföldkőhöz érkezett a csapat,hiszen területüket Tokodaltáróval bővítették ki, így a két szomszédos (valamikor egy községhez tartozó) településen látják el a tűzvédelmet.

Bánhidi László elnöktől megtudtuk, hogy jó viszonyra törekednek a környékbeli településekkel, ezért együttműködési szándékkal keresték meg a tokodaltárói önkormányzatot. Mivel a közigazgatási határaik egy bizonyos szakaszon közösek, előfordulhat, hogy a Tokodon keletkezett avartüzek tokodaltárói ingatlanokat is érinthetnek.

A hivatásos kollégák leterheltsége miatt pedig az önkéntesekre is nagy feladat hárul, akikkel a jövőben gyakrabban találkozhatunk majd Tokodaltárón is. Június elsején szombaton a község gyermeknapi programsorozatához kapcsolódva tűzoltóautó és fecskendő próbát szerveznek a fiataloknak.

Hirdetések

  • Vacsora közben ütötte meg a lányát

    Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a férfi, aki dorogi lakásukban vacsora közben ököllel fejen és arcon ütötte tíz éves kislányát. A gyermek életkora miatt nem tudott védekezni az édesapaj támadása ellen.

    Hídlap
  • Többször is szabályt sértett, elkapták a rendőrök

    Felfegyverkezve, jogosítvány és forgalmi engedély nélkül, ittas állapotban ült volán mögé az a 65 éves férfi, akit június 30-án Dömösön, a Duna utcában igazoltattak az esztergomi járőrök. Az egyenruhások a büntetőeljárás mellett szabálysértési eljárást is kezdeményeztek ellene.

    Hídlap