Ellák

Hídlap

Szombat hajnalban tetőzött a Duna

506 centiméteres vízállással tetőzött a Duna Esztergomban szombat hajnalban. Az elsőfokú árvízvédelmi készültségi szintet már pénteken 19 órakor meghaladta a víz szintje. A szakemberek gyors apadásra számítanak, így várhatóan nem kerül sor a szintnek megfelelő intézkedésekre.

Hirdetések

Májusban rövid időn belül két árhullám is levonult a folyón, amely a Duna ausztriai és németországi vízgyűjtő területén lehullott nagymennyiségű csapadéknak köszönhető. Május 21-én érte el az ár Esztergomot, május 22-én előfordult, hogy óránként 4-5 centiméterrel a víz szintje. Május 26-án 489 centimétert mutatott a vízmérce, majd 412 centiméterig apadt.

Május 29-én megérkezett az újabb árhullám, amely meghaladta a korábbit, igaz ez sem okozott problémákat. A Duna mentén húzódó kerékpárút Szamárhegy településrészen húzódó szakaszának egyes részeit elöntötte az ár, ugyanakkor sem a Nagy-Duna sétányon és az Erzsébet parkban sem lépett ki a medréből a folyó. Gyors apadásra számítanak a szakemberek, hiszen Nagybajcsnál a pénteki tetőzés óta 50 centimétert csökkent a víz szintje.

Ezek alapján kijelenthető, hogy az elöntött területek napokon belül szabadulhatnak a víz fogsága alól.

Hirdetések

  • Több mint 1,5 milliárd forintból újul meg a kismarosi kisvasút

    Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút – jelentette be dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője kedden a kismarosi állomáson tartott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint a királyréti és kemencei múzeumvasút pályafelújítása mintegy 14 kilométeres szakaszt érint, ami egymilliárd forint ráfordítást igényel.

    Hídlap
  • Elütött egy motorost, végleg eltiltották a vezetéstől

    Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, emellett pedig végleg eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki 2018 őszén elütött egy motorost Tokodaltárón. A kétkerekű járművel közlekedő személy maradandó sérüléseket szenvedett.

    Hídlap