Dömötör

Hídlap

Útburkolati jelekkel bővült a veszélyes dorogi kanyar

Veszélyes útkanyarulatra figyelmeztető jelzésekkel látták el a dorogi Köztársaság út legveszélyesebb szakaszát. Nedves, illetve síkos útviszonyok esetén gyakran történik baleset a kanyarban. Néhány héttel ezelőtt egy autós letarolta az egyik ingatlan kerítését is.

Hirdetések

A dorogi Köztársaság utca a város egyik fontos közlekedési útvonala, amely nap mint nap jelentős forgalmat bonyolít le. Legveszélyesebb szakasza a Wesselényi utcai kereszteződés és környéke, hiszen az erőteljes kanyar még száraz útviszonyok esetén is próbára teszi a járművezetőket. A közelben élők szinte havonta látnak balesetet, ugyanakkor az elmúlt fél évben több jármű is összetört.

2018 decemberében autóbusz és személygépkocsi, márciusban két személyautó ütközött össze, míg májusban egy irányíthatatlanná vált jármű tarolta le a kerítést (amelyet a lakók azt megelőzően állíttattak helyre). A lakosok közül már többen is jelezték az önkormányzatnak, hogy szüksége lenne forgalomlassító eszközöket telepítésére. Segélykiáltásuk meghallgatásra talált, ugyanakkor nem fekvőrendőrt építettek a burkolatba, hanem veszélyes útkanyarulatra figyelmeztető jeleket festettek fel. Remélhetőleg megteszi a kívánt hatást és nem kell többet arról olvasnunk, hogy egy-egy autó kitörte a kanyarban található fákat.

Hirdetések

  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap