Ellák

Hídlap

Teljesítették a kihívást a Honvéd utcai óvodások

Változatos mozgástevékenységgel ünnepelték a Kihívás Napját az Esztergomi Honvéd Utcai Óvodában. Az intézmény első alkalommal csatlakozott a világméretű sporteseményhez: a gyermekek körében a Tour de Ovinak, az Irány Brazília U5-6-nak és a Vitamintornának is nagy sikert aratott.

Hirdetések

Az 1982-ben Kanadából világhódító útjára indult kampány tökéletesen illeszkedik az óvoda sportos arculatába. A lelkes óvodapedagógusok a gazdag eszközkészlet felhasználásával a Kihívás Napja alkalmából minden igényt kielégítő programokat rendezzenek. A gyermekek a dajkákkal és az óvónénikkel közösen a tornateremben zenés-táncos foglalkozással indították a napot.

Láposiné Fritz Anna óvodavezetőtől megtudtuk, hogy a játékos-zenés testtartás javító gyakorlatokon túl a csoportszobában körtáncokkal is ismerkedhettek a fiatalok. Az udvaron többek között ovikör futást, a Tour de Hongrie-hoz hasonlóan Tour de Ovi versenyt és zenés Mókatornát szerveztek, de a floorball és futball minitorna is népszerű volt. Kalandos akadálypályát is kialakítottak, amelyen a gurulás, az ugrálás a mászás és a lövés is előtérbe került. A Színek kavalkádja foglalkozás keretében pedig a szivárvány ejtőernyő és labdák felhasználásával szerveztek ügyességi játékot.

Az óvodavezető elmondta, hogy minden óvodás éremmel a nyakában mesélhette el szüleinek az átélt élményeket. A szervezés és a lebonyolítás mondhatni tökéletesre sikerült, a pozitív visszajelzések alapján jövőre is szívesen csatlakoznának a Kihívás Napjához. Egyúttal az óvodapedagógusok bíznak benne, hogy egyre több család is kedvet érez a mozgásos, sportos életmód iránt.

Hirdetések

  • Több mint 1,5 milliárd forintból újul meg a kismarosi kisvasút

    Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút – jelentette be dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője kedden a kismarosi állomáson tartott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint a királyréti és kemencei múzeumvasút pályafelújítása mintegy 14 kilométeres szakaszt érint, ami egymilliárd forint ráfordítást igényel.

    Hídlap
  • Elütött egy motorost, végleg eltiltották a vezetéstől

    Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, emellett pedig végleg eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki 2018 őszén elütött egy motorost Tokodaltárón. A kétkerekű járművel közlekedő személy maradandó sérüléseket szenvedett.

    Hídlap