Útlezárásokra kell számítani Esztergomban a Tour de Hongrie alatt

Június 11-én és 12-én a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny miatt Esztergom több utcájában is behajtási, megállási, parkolási tilalmat rendelnek el. A szervezők a pálya teljes szakaszát már június 10-én kitáblázzák. A megmérettetés első szakaszának befutója a bazilika előtt lesz.

Június 11-én és 12-én a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny miatt Esztergom több utcájában is behajtási, megállási, parkolási tilalmat rendelnek el. A szervezők a pálya teljes szakaszát már június 10-én kitáblázzák. A megmérettetés első szakaszának befutója a bazilika előtt lesz.

Június 11-én (kedd) 18 órától nem lehet parkolni a bazilikához vezető felhajtó két oldalán. Továbbá Szentgyörgymezőn, a Dózsa György tér környékén is megnövekedő forgalomra kell számítani, a verseny lebonyolítói és résztvevői számára kijelölt területről lévén szó. Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy amennyiben lehetséges, június 12-één 22 óráig autóval senki se közelítse meg ezt a területet.

A parkoló nyugati részébe, és a Szent Adalbert Központ előtti parkolóba csak a leegyeztetett programra érkező turistabuszok hajthatnak be. Ehhez ki kell helyezni a jármű szélvédőjére a behajtást engedélyező táblát, melyet előzetes egyeztetés után a Szent Adalbert Központban vehetnek át. Kérik, hogy tartsák be a kijelölt parkolási rendet. Az időszakos tilalmak alatt az egész városban ingyenesen lehet majd parkolni.

Június 12-én reggel 8 óráig a Vár utca forgalma zavartalanul biztosított, a későbbiekben korlátozást rendelhetnek el. A városnéző kisvonatok sem közlekedhetnek a megszokott útvonalon. A Várhegyen 10 és 15 óra között a biztonságos közlekedés jegyében ingyenes kerékpáros ügyességi programokkal (kerékpáros ügyességi pálya, bringapárbaj) várják a gyerekeket.

A mezőny a verseny napján Szomor-Bajna-Tát-Esztergom-Pilismarót-Dobogókő kört teszik meg a megyében. Bajnánál 15 órától fokozott figyelemre szólítják fel a lakosokat, a versenyzők Tátot 15:20 körül érik el, majd a táti úton teljes útzár mellett haladnak tovább Esztergomba.

A versenyzők a célba érkezésig kétszer teszik meg az Esztergom-Pilismarót-Dobogókő-Esztergom kört. Dobogókő és Esztergom között – ideértve Pilisszentléleket is – nem lehet a közúton közlekedni a zárási időszak alatt (15:45-18:00), valamint Esztergom és Pilismarót között a 11-es számú főútvonalon sem (15:20-17:00). A forgalom irányítását rendőrök és polgárőrök végzik a teljes útszakaszon a szervezők mellett.

A mezőny első áthaladása a városon 15:30-15:50, második áthaladása 16:30-17:00, majd a célba érkezés 17:30-18:00 között várható. Ezekben az időszakokban az egész érintett szakaszon se gyalogosan, semmilyen közlekedési eszközzel nem lehet áthaladni. A köztes időszakokban rendőri irányítás mellett a keresztirányú forgalom megengedett. A várakozási idők azonban extrém hosszúságúra is megnőhetnek, az alternatív útvonalak megtervezése javasolt. A tömegközlekedés is szünetel a verseny ideje alatt. Felhívják a figyelmét minden vendéglátónak, üzlettulajdonosnak, vállalkozásnak, hogy ne szervezzenek áruszállítást a Tour de Hongrie 1. szakaszának idejére és útvonalára.

A befutó, eredményhirdetés és díjátadó a Bazilikánál lesz 17:30 és 18:00 óra között.

(Forrás: Városháza)
(Borítókép: programturizmus.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!