Ellák

Hídlap

Felújítják a dorogi Kálvin közt

Elkezdődött a dorogi református templom melletti utca, a Kálvin köz felújítása. Az önkormányzati finanszírozásból megvalósuló projekt keretében térkőburkolatos parkolóhelyeket is kialakítanak, egyúttal rendezik a tavaly felavatott gyülekezeti ház környezetét is.

Hirdetések

2018 szeptemberében avatták fel a Máté Edina esztergomi építész által tervezett Dorogvidéki Református Egyházközség gyülekezeti házát. Az ingatlan – amellyel tervezője később “Év Háza” díjat is nyert – az Emberi Erőforrások Minisztériumának, az önkormányzatnak, adományoknak és egyházi támogatásnak köszönhetően épülhetett meg.

A korábban név nélküli utcát Kálvin köznek nevezték el, amelynek felújítása akkor elmaradt. Az elmúlt napokban azonban elkezdődött a várva várt munka: először a térkövet szállították a helyszínre, majd elbontották a régi járdát. Mivel egyre többen rendelkeznek gépkocsival a városban, ezért az önkormányzat úgy határozott, hogy parkolóhelyeket is kialakít az utcában. Ezzel a lépéssel a közelben lakókat és a templomba igyekvő híveket is segítik.

Mivel kiadós esők után a gyülekezi ház kapuja előtt rendszeresen megrekedt a víz, ezért a munkálatok során a csapadékvíz-elvezetési problémákat is orvosolják.

Hirdetések

  • Több mint 1,5 milliárd forintból újul meg a kismarosi kisvasút

    Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút – jelentette be dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője kedden a kismarosi állomáson tartott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint a királyréti és kemencei múzeumvasút pályafelújítása mintegy 14 kilométeres szakaszt érint, ami egymilliárd forint ráfordítást igényel.

    Hídlap
  • Elütött egy motorost, végleg eltiltották a vezetéstől

    Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, emellett pedig végleg eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki 2018 őszén elütött egy motorost Tokodaltárón. A kétkerekű járművel közlekedő személy maradandó sérüléseket szenvedett.

    Hídlap