Férgeknek nevezte ellenfeleit Cserép János, az ellenzék közös polgármester-jelöltje

Cserép János személyében sikerült közös jelöltet állítania az ellenzéki erőknek Esztergomban. A korábbi momentumos politikus rögtön be is mutatkozott: tetvekhez és parazitákhoz hasonlította a kormánypártok helyi képviselőit - írja a Magyar Nemzet.

Cserép János személyében sikerült közös jelöltet állítania az ellenzéki erőknek Esztergomban. A korábbi momentumos politikus rögtön be is mutatkozott: tetvekhez és parazitákhoz hasonlította a kormánypártok helyi képviselőit – írja a Magyar Nemzet.

Megvalósult a hőn áhított összefogás Esztergomban, ahol az ellenzéki pártok felsorakoztak egy közös jelölt – Cserép János – mögött, akit az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatásáról biztosított. Az ellenzék új üdvöskéje négygyermekes esztergomi családapa, eredetileg rendszer- és szoftverfejlesztő mérnök, akit az esztergomi lakosok a 2006-ban létrehozott Szeretgom portál alapítójaként ismerhettek meg.

A régóta az ellenzéki összefogását szorgalmazó Cserép János a Momentum helyi szervezetének volt az elnöke, de a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból, mert nem értett egyet különutas politikájával. Független jelöltként indult el ezután a voksoláson, ahol 1,49 százalékos eredményt sikerült elérnie. Ezt követően – mint honlapján olvasható – bekerült egy „jó csapatba”, akikkel együtt járták az országot, hogy vidéki kulcsemberekkel, polgármesterekkel, országgyűlési képviselőkkel és megyei közgyűlések ellenzéki tagjaival találkozzanak és egyeztessenek.

Cserép megfogalmazása szerint ez a kör mára Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának környezetében helyezkedik el. Az esztergomi polgármesterségre törő politikus egy honlapján vasárnap közzétett blogbejegyzésben férgekről és tetvekről ír a helyi politikai szereplők kapcsán. – A férgeket ki kell ásni, a tetveket meg kell tizedelni, és engedni kell ezt a jobb sorsra érdemes várost paraziták nélkül növekedni, virágozni, gyümölcsöt hozni – fogalmaz Cserép János.

Nem ez az első eset, hogy ellenzéki politikusok degradálóan nyilatkoznak ellenfeleikről és azok szimpatizánsairól. Nemrég Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje nevezte a Facebookon droidoknak Orbán Viktor szavazóit. „Így is van az országban mintegy hárommillió droid, aki csak azért rá szavaz, mert ő azt mondja” – írta a Momentum reménysége. Korábban az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó tett egyenlőségjelet a patkányok és a Fideszre voksolók közé. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa pedig képződménynek titulálta Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

Közben már a Fidesz is jelöltet állított Esztergomban. Hernádi Ádámot, a város turizmusáért felelős miniszteri biztost indítják a kormánypártok Cserép János ellenében. A városban 2014 óta a kormánypárti Romanek Etelka a polgármester.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!