Amália

Hídlap

Esztergom szerte lezárásokra kell számítanunk

Az Esztergomhoz tartozó Pilisszentlélek a Tour de Hongrie mezőnyének áthaladása miatt 15-18 óra között teljesen megközelíthetetlen lesz. A városközpontban is számítanunk kell lezárásokra, emiatt érdemesebb lesz gyalogosan közlekedni.

Hirdetések

Az önkormányzat már június 11-én lezáratta a Vörösmarty utca, a Petőfi és Kölcsey Ferenc utca parkolóit, a verseny napján továbbá a Táti úton, a Hősök terén, a Simor János úton, Terézia úton, a Rákóczi téren, a Bánfi Lukács úton, a Bánomi úton, a Vaskapui úton, a Visegrádi úton is teljes útzárat rendelnek el. A 11-es számú főút külterületi szakaszán, a Dobogókői úton, a Földműves utcában, a Klapka téren, a Várköz utcában és a Szent István téren sem lehet majd közlekedni.

A forgalomelterelés miatt jelentősen felbolydul a város élete, ezért kérik, hogy a gyalogosok fokozott óvatossággal haladjanak át az úttesten, hiszen a versenyzők nagy sebességgel szelik át Esztergomot. A mezőny először 15:30-15:50 között halad át a városon, majd második alkalommal 16:30-17:00 érkeznek meg. A befutó – amelyet élőben közvetít a televízió is, 16-18 óra körül lesz a bazilikánál.

Először a 117-es út felől érkeznek meg a versenyzők, kik a Terézia utca, Petőfi Sándor utca, Bánomi úton keresztül a 11-es útra visszatérve folytatják útjukat Pilismarót felé. A sportolók a Dunakanyarban található községről erdészeti úton jutnak fel a Kétbükkfa-nyereghez, ahonnan közúton gurulnak Esztergomba. Ezt a kört még egyszer teljesítik, majd zárásként a bazilikánál található Szent István térre tekernek fel.

(Forrás: esztergomi önkormányzat, kép: promenad.hu)

Hirdetések

  • Vízre bocsátották Erebét, az új kitűzőhajót

    Erebe névre keresztelték azt az új kitűzőhajót, melyet július 9-én, csütörtökön bocsátottak vízre Nyergesújfalunál. A jármű több fontos szerepet tölt majd be: egyrészt a biztonságos dunai közlekedési útvonal kijelölésénél, de jégzajlás idején és nagy mennyiségű uszadék érkezésekor is bevethetik majd.

    Hídlap
  • Baleset történt Dorogon

    Könnyű sérüléssel járó baleset történt július 9-én, Dorogon, a Bécsi úti benzinkút, illetve a Határ út közötti szakaszon. Az egyik érintett jármű helyzete miatt kisebb torlódás alakult ki, de a forgalom néhány pillanatnyi várakozástól eltekintve zavartalanul haladt.

    Hídlap