Ulmi dereglyére hajazó köztéri színpad épül Csolnokon

Elkezdődött a már régóta tervezett köztéri színpad kialakítása a csolnoki Szent János Parkban - írja a Dorogi-medence. Információink szerint korábban lakossági gyűjtést is szerveztek, amelynek bevételeiből és önkormányzati forrásból finanszírozzák a beruházást.

Elkezdődött a már régóta tervezett köztéri színpad kialakítása a csolnoki Szent János Parkban – írja a Dorogi-medence. Információink szerint korábban lakossági gyűjtést is szerveztek, amelynek bevételeiből és önkormányzati forrásból finanszírozzák a beruházást.

A napokban jelentek meg a munkagépek a csolnoki Szent János Parkban, ahol a földmunkák követően kialakítják a szabadtéri színpadot. A Hampl Róbert építészmérnök által tervezett építmény kettős szerepet tölthet majd be. Egyrészt hasonlítani fog az Ulmer Schachtelre, vagyis az ulmi dereglye nevű hajótípusra, amelyeken többek között a csolnoki sváb ősök is érkeztek a Dunán a németországi Ulmból. Továbbá a községi rendezvények miatt minden esetben bérelniük kellett színpadot, ugyanakkor ez a probléma a kivitelezés befejeztével végleg megoldódhat.

(Látványterv: Hampl Építész Iroda)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!