Augusztustól közterületeket fogadhatunk örökbe

Augusztusban kísérleti jelleggel indítja útjára a "Fogadj örökbe egy közterületet! című programját a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók csapata. A jelentkezőknek ki kell választaniuk egy városrészt, amelyet rendszeresen felügyelnek, takarítanak, az elvégzett munkákat pedig dokumentálják.

Augusztusban kísérleti jelleggel indítja útjára a “Fogadj örökbe egy közterületet! című programját a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók csapata. A jelentkezőknek ki kell választaniuk egy városrészt, amelyet rendszeresen felügyelnek, takarítanak, az elvégzett munkákat pedig dokumentálják.

A csapat felhívja az önkéntesek figyelmét arra, hogy az elhanyagolt terület nagysága bármekkora lehet, ugyanakkor rendszeresen kell dokumentálniuk az elvégzett munkálatokat. Ennek megfelelően lehet kisebb vízfolyás vagy a Duna partszakasza, kerékpárút, lakótelepi játszótér, park, buszmegálló, de bármely közösségi tér is szóba jöhet.

A Szemétirtók július végén teszik közzé a pontos játékszabályt és a jelentkezőknek akkor sem kell megijedniük, ha menet közben vissza kell lépniük. A résztvevők számára értékes ajándékokat, többek között exkluzív helyekre történő látogatásokat, illetve tárgyi jutalmakat ajánlanak fel, melyeknek listáját egy hónap múlva nyilvásosságra hozzák.

A jelentkezés határideje július 15. Kérik az érdeklődőket, hogy a szemetirtok@gmail.com e-mail címre a megadott időpontig küldjék el, hogy melyik területet vállalják, illetve mellékeljenek néhány fényképet a jelenlegi állapotról. A programot egyelőre csak a Dorog – Esztergom – Nyergesújfalu körzetében lakók számára hirdetik meg.

A csapat az Öntsünk tiszta vizet a Dunába című akciójával vált szélesebb körben is ismertté, amikor a Kenyérmezei-patak rövid szakaszát tisztították meg a hulladéktól. Később cigicsikkszedő kampányuk is sikeres lett, amelynek keretében a dorogi vasútállomás peronjait, valamint a kórház környékén tevékenykedtek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!