Intelligens lézer-robot vágórendszer fejlesztésére nyert támogatást az esztergomi cég

Intelligens lézer-robot vágórendszer fejlesztésére nyert 329,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében (GINOP) az esztergomi LASRAM Engineering Kft. - írja a portfolio.hu.

Intelligens lézer-robot vágórendszer fejlesztésére nyert 329,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében (GINOP) az esztergomi LASRAM Engineering Kft. – írja a portfolio.hu.

A gazdasági hírportálon is olvasható, hogy idén tavasszal a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatását szolgáló pályázaton több mint ötven cég, mintegy 4 milliárd forintnyi összeget nyert el. A LASRAM Engineering Kft. ipari és sebészeti lézerek fejlesztésével és gyártásával, valamint lézertechnológiai szolgáltatást végző cég, amely az elmúlt években is támogatásban részesült.

A vállalat számára a GINOP keretében 2015-ben mikromegmunkáló femtosekundumos lézerrendszer beszerzése kapcsán 261 millió forintnyi, míg két évvel később nagyszilárdságú acélszerkezeti elemek megmunkáló kapacitás létesítése 213 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg.

Az említetten kívül a hazai vállalatok többek között vékony, könnyű, duzzasztott habüveg adalékanyagú látszóbeton falburkolólap gyártástechnológiájának, valamint Ultra-Szuperkritikus Víz Generátor (USKVG) kifejlesztésére nyújtottak be sikeresen pályázatot.

(Borítókép: Pixabay.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!