Dömötör

Hídlap

Virágos falu címre hajtanak térségünk mindenre elszánt települései

Csolnok, Ipolytölgyes, Süttő és Zebegény nevezett be a Magyar Turisztikai Ügynökség által huszonhatodik alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország nevű környezetszépítő versenyre. A népszerű virágosítási mozgalmat megnyerő falu és város nemzetközi megmérettetésen képviselheti hazánkat.

Hirdetések

Az 1994-ben elindított verseny célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása, továbbá bemutatása és népszerűsítése. A szakértők minden évben végigjárják a résztvevő településeket, akik az értékelésen túl a jövőre nézve pozitív gondolatokkal látják el a nevezőket. A verseny szervezőbizottsága a szakértőkön kívül a lakosság véleményére is kiváncsi: a Facebookon meghirdetett közönségszavazáson bárki leadhatja a voksát az általa legszebbnek ítélt településre.

Idén kétlépcsőssé vált a megmérettetés. Első körben területi szintén mérkőzhetnek meg a városok és falvak, így a kistelepülések is nagyobb eséllyel nyerhetnek díjakat. A környezetszépítő verseny évről évre egyre népszerűbb, talán ennek is köszönhető, hogy idén 333 település nevezett be.

Az Esztergomi járásból Csolnok és Süttő kívánt részt venni a mozgalomban, míg a Szobi járást Ipolytölgyes és Zebegény képviselte. Ipolytölgyes az 1000 fő alatt, a másik három község pedig az 1000 fő fölötti kategóriában nevezett. A verseny Facebook oldalán közönségszavazást is hirdettek, amelyeken a zsűri által kiválasztott településekre lehetett voksolni. A szakértők többek között aszerint vizsgálták a településeket, hogy milyen állapotban vannak a zöldterületeik, találkoznak-e kreatív utcabútorokkal, illetve, hogy mennyire turistabarát a környezetük. A

A tét nagy, ugyanis a győztes falu és város a Entente Florale Europe nívós nemzetközi versenyen képviseli majd Magyarországot. Az eredményes részvételükhöz minden segítséget megkapnak a tájépítészekből és kertészekből álló szakmai csapattól.

(Borítókép: hir.ma)

Hirdetések
  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap