Duna Napokat rendeznek Esztergomban és Párkányban

Június 28-29-én rendezik meg Esztergomban és Párkányban a nemzetközi Duna Napok kulturális fesztivált. A kétnapos rendezvényen családi és gyermekprogramokkal, koncertekkel, vízi bemutatóval és városi sétával várják az érdeklődőket.

Június 28-29-én rendezik meg Esztergomban és Párkányban a nemzetközi Duna Napok kulturális fesztivált. A kétnapos rendezvényen családi és gyermekprogramokkal, koncertekkel, vízi bemutatóval és városi sétával várják az érdeklődőket.

Pénteken 13 órakor az eredeti helyszín helyett a Prímás-sziget csúcsán tartják a megnyitót, ugyanakkor az eredeti terveknek megfelelően a művelődési házban láthajtuk majd a DANUrB Utazó kiállítást. A szigeten 13-19 óra között lesz többek között kalóztanya, de építhetünk tutajt és eregethetünk sárkány a cserkészekkel együtt, a rendőrök a biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet, a vízi közlekedés alapjaira pedig a vízirendészek tanítják meg az érdeklődőknek. Az Élet a Dunán című, a Duna Múzeum és a könyvtár programja, továbbá a Duna-Ipoly Nemzeti Park mozgó laboratóriuma, a Dunavirág Vízibusz is tartogat magában érdekességeket.

Lesz továbbá Mala-forrásalagút túra, amelyre itt lehet regisztrálni. 15-19 óra között a NyitniKÉK hat mesélő helyszínét is végigjárhatjuk, egyúttal megismerkedhetünk a kapuk mögött rejlő történetekkel. A Szent Adalbert Hotelnél növényhatározó játékot szerveznek, Brassai Gabriella udvarában kertészkedés és kerttervezés, az alkotótábor diákjainak kiállítását láthatjuk, Kollár Hildánál vendégeskedve pedig Kollár György festményeiből összeállított tárlatot vehetünk szemügyre.

A Mala-forrásalagútnál, pontosabban a MMME (Malom Művészeti Műhely Egyesület) vurlicerénél Rózsár Bigitta zenei műsort ad elő, a Szent Tamás hegyen a Budapesti Műszaki Egyetem 4. éves építész hallgatói által, a helyszínre készített ötlettervek kiállítása. A Zsibógóban Takács Mária kötetlen beszélgetésre várja az érdeklődőket.

A helyszínekről további információk itt találhatók.

Párkányban június 29-én a Mária Valéria híd melletti csónakháznál rendeznek programokat. 15-18 óra között megismerkedhetünk halászati eszközökkel, a fiatalokat interaktív horgászbotos játékkal várják, illetve megtudhatjuk azt is, hogy mi a párkányi sült hal titka. A folytatásban letesztelhetjük azt is, hogy mennyire ismerjük a Dunát, majd motorcsónakázásra és a téli csobbanásokkal kapcsolatos beszélgetésre invitálják a látogatókat.

A Duna Parti Korzón 17 órától fellép az LM Retro Band, 20 órától a Sokoly, a Hakme, Roman Krško, Hajtman Lívia, Janszó Orsolya és Peter Wurc szórakoztatja a közönséget. A programsorozat fénypontjaként sötétedés után tűztánc show-t is rendeznek.

Az ingyenes programsorozattal kapcsolatban bővebb információkat a Duna Napok Facebook oldalán találhatnak az érdeklődők.

(Borítókép: atempo.sk)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!