Remekeltek a röplabda Diákolimpia döntőjében a dági fiatalok

Ötödik és hetedik helyet szerezte meg a Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola Dági Tagiskolája a Röplabda Diákolimpia® Országos Döntőjében. A fiatalok nagy tettet vittek véghez, ugyanis roppant erős mezőnyben kellett helyt állniuk.

Ötödik és hetedik helyet szerezte meg a Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola Dági Tagiskolája a Röplabda Diákolimpia® Országos Döntőjében. A fiatalok nagy tettet vittek véghez, ugyanis roppant erős mezőnyben kellett helyt állniuk.

A dági intézmény a 2018/19-es tanévben nyolcvanöt fős tanulói létszámmal rendelkezett, ennek fényében kiemelkedőnek számít a diákok által elért eredmény A III. korcsoportban jutott elsőként a legjobb nyolc közé a Dág. Első találkozójukon a Szegő (Szolnok) elleni 3:0-s sikert arattak, majd a Kecskemétet győzték le 3:1-re. A Kaposvár ellen vereséget szenvedtek (0:3), így csoportmásodikként játszhattak az „A” csoport harmadik helyezettjével. A keresztbe játszás során az Eger elleni 1:3-ra kaptak ki, ezt követően az 5-6. helyért mérkőztek meg. A helyosztón újra a Szegő (Szolnok) csapatával találkoztak és a riválisuk elleni újabb győzelemmel (3:1) az országos döntő ötödik helyét szerezték meg.

Ebben a korcsoportban három éve folyamatosan döntőben szerepel a Dág: 2017-ben második, míg tavaly hatodik helyen végeztek. A csapatot Eichardt Konrád, Pongó Zalán, Molnár Tamás, Quintz Krisztián, Rónai Antal, Alszegi Bernát, Zsolnai Zsombor, Vittek Ákos, Ferenci Márk és Illés-Zsolnay Ákos alkotta. A fiatalokat Kiss Kálmán testnevelő tanár készítette fel a megmérettetésre.

A IV. korcsoportban is döntőben szerepelt a községi iskola. A Sümeg elleni (0:3)-as vereséggel kezdték el a finálét, majd a második találkozójukon nagy csatában maradtak alul a Kunhegyessel szemben (2:3). A záró csoportmérkőzésen a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola 3:0-ra kaptak ki a dágiak. Csapatépítés és a helyosztóra hangolás jegyében Kékestetőre kirándultak egyet az iskolások. A csúcstámadás megtette a kellő hatását, ugyanis a 7-8. helyért vívott párharcot 3:0-ra nyerték meg, így a Gyöngyös elleni sikernek köszönhetően hetedik helyen végeztek.

Az országos döntőben Czibula Bence, Sztanyó Bertalan, Papp Márk, Heller Zsolt, Heller Szabolcs, Pongó Zalán, Quintz Krisztián, Lieber Levente, Eichardt Konrád, Katona Máté és Molnár Tamás képviselte Dágot. A csapat testnevelő tanára Kiss Kálmán volt, az edző pedig Buzás Miklós.

(Fotók: Dág Röplabda Szakosztály Facebook oldal)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!