Szabina

Hídlap

Ezüstérmet szerzett Torba Erik a minszki Európai Játékokon

Második helyet szerezte meg Torba Erik a kötötfogású birkózás 60 kilogrammos súlycsoportjában a minszki Európai Játékokon. Az esztergomi születésű, ugyanakkor tokodi származású versenyző a döntőben az orosz Stepan Maryanyan-nal találozott. Derekasan küzdött, végül be kellett érnie az ezüstéremmel.

Hirdetések

Az európai olimpiának is becézett sporteseményt Baku után a fehérorosz fővárosban rendezték meg, amelyen Torba Erik, a Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) korábbi, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) jelenlegi sportolója képviselte térségünket.

A fiatal versenyző a nyolcaddöntőben a svéd Ardit Fazljija-t, míg a negyeddöntőben a román Razvan Arnaut győzte le. A négy között a grúziai Dato Chkhartishvilit következett, aki már keményebb falatnak bizonyult. Az NSO tájékoztatása szerint nagy küzdelem jellemezte a találkozót, amelyen vert helyzetből sikerült fordítania Eriknek, aki 6:5-ös sikert könyvelhetett el.

A tokodi sportolóra a fináléban az orosz Stepan Maryanyan várt. A világ- és Európa-bajnoki címvédő Maryanyan roppant erős ellenfél volt és bár Erik hatalmasat küzdött, az orosz 9:0-ás technikai tussal szerezte meg az aranyérmet.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap