Okos zebrát avattak Verőcén

A Generali a Biztonságért Alapítvány ötven százalékos támogatásáva, továbbá önkormányzati finanszírozásban okos zebrát létesítettek Verőcén. A projekt eredményeként a futball pályánál lévő gyalogos-átkelőhelyen biztonságosabban közlekedhetnek a járókelők.

A Generali a Biztonságért Alapítvány ötven százalékos támogatásával, továbbá önkormányzati finanszírozásban okos zebrát létesítettek Verőcén. A projekt eredményeként a futball pályánál lévő gyalogos-átkelőhelyen biztonságosabban közlekedhetnek a járókelők.

A Generali a Biztonságért Alapítvány céljai között szerepel a közlekedésbiztonság támogatása, ezért országszerte támogatják a Safescross Okos Zebrák építését. A közlekedésbiztonsági rendszer különlegessége, hogy az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét, a kijelölt gyalogosátkelőhelye áthaladó járókelőkre.

A rendszer ugyanakkor kizárólag akkor lép működésbe, ha valaki áthalad a zebrán. A technológia folyamatos fejlesztésével az érzékelők műszaki megoldásai változhatnak, a cél ugyanis, hogy a tapasztalatok figyelembevételével elősegítsék a biztonságos közlekedést.

(Fotó: Verőcei önkormányzat Facebook oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!