Futópálya építésére nyert támogatást az esztergomi önkormányzat

Tizenkét önkormányzat összesen 450 millió forint támogatást nyert futópálya építésére – jelentette be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten. Több nagyváros mellett Esztergom is rekortán borítású nyomvonallal gazdagodik.

Tizenkét önkormányzat összesen 450 millió forint támogatást nyert futópálya építésére – jelentette be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten. Több nagyváros mellett Esztergom is rekortán borítású nyomvonallal gazdagodik.

Révész Máriusz a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 900 millió forintos program 50-50 százalékban állami, illetve önkormányzati forrásból valósul meg. A szakmai segítséget és iránymutatást a március végén megalakult Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) biztosította.

A futópályák minimum egy kilométer hosszúságúak és rekortán borításúak lesznek és semmilyen esetben sem kereszteznek főútvonalakat. A projekttől azt várják, hogy minél többen kapnak kedvet a rendszeres testmozgáshoz. A sportolásra szánt időt pedig kulturált körülmények között töltsék el.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, Budapesten két pálya is épül, azokon kívül Baja, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Pápa, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok és nem utolsó sorban Esztergom lakosai számára épül futópálya.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ország legnagyobb szabadidősport-eseményszervezői létrehozták saját szervezetüket, a SZEOSZ-t, melynek célja egyrészt a szervezők hatékony érdekképviselete, a szabadidősport-események színvonalának emelése, illetve az amatőr sportolók szélesebb körű tájékoztatása a rendezvényekről.

Péter Attila, a Kaposvári Szabadidő Egyesület és egyben a SZEOSZ elnökének tájékoztatása szerint a szövetséget 27 alapító tag hozta létre, s mivel céljuk a bázis növelése, ezért várják a további, csatlakozni szándékozó szervezetek jelentkezését. Kiemelte: a szövetség alapító tagjai tavaly összesen több mint 80 rendezvényt szerveztek, és majdnem 240 ezer szabadidő-sportolót mozgattak meg.

A szövetségnek bármely magyarországi székhelyű, szabadidősport-események szervezésével foglalkozó jogi személy a tagja lehet, amely az egyesület honlapján benyújtja csatlakozási kérelmét, és megfizeti az alapszabályban meghatározott, résztvevői létszámoktól függő éves tagdíjat. Alapkövetelmény, hogy a szervezet legalább kétéves szabadidősport-eseményszervezői gyakorlattal rendelkezzen.

Információink szerint az új nyomvonal a meglévő kerékpárút mellett épül meg és a városközpontból a Szentgyörgymező lakóparkig vezet majf. A kivitelezés költségeihez az önkormányzat 30 millió forinttal járul hozzá. Dorog után a térség másik nagy települése gazdagodik futópályával.

(Fotó: wmn.hu)
(Forrás: MTI)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!