Dömötör

Hídlap

Vádat emeltek a gyermeke életét veszélyeztető esztergomi anyuka ellen

Orvosi javallat nélkül, saját részére felírt tapaszt helyezett el gyermeke hátán egy esztergomi anya, aki emiatt elvesztette az eszméletét. A szülő csak jót akart, de a készítmény helytelen alkalmazása a gyermeke halálát is okozhatta volna.

Hirdetések

A vádirati szerint a vádlott nyolc éves gyermeke nyári napközis táborban sérült meg. Erős hasi, valamint hátfájdalmakra panaszkodott, ezért édesanyja háziorvoshoz vitte. A doktor a fiatal súlyát figyelembe véve a fájdalom csillapításaként cseppeket írt fel, amelyek azonban nem érték el a kívánt hatást. Az anyuka ekkor a saját részére felírt tapaszból helyezett fel egy darabot a gyermeke hátára, majd együtt a munkahelyére mentek.

Rövid időben belül a sértett nehezen vette a levegőt, végtagjai elszíneződtek végül elvesztette az eszméletét. A mentők kiérkezéséig a dolgozók szájon át lélegeztették a gyermeket. A vádlott az orvosoknak sem számolt be arról, hogy tapaszt helyezett a hátára, minderről az egység egyik tagja csak a háton felfedezhető nyomok alapján értesült. A gyermek életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg, akinek állapota az ellenanyag beadása után normalizálódott.

Mint kiderült, a vádlott nem olvasta végig a betegtájékoztatót, így fogalma sem volt róla, hogy csak akkor alkalmazható, ha az orvos írja fel. Hiába hasonlóak a tünetek, a tapasz helytelen alkalmazása veszélyes, egyes esetekben túladagoláshoz vagy halálhoz vezethet.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a büntetlen elkövetőt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság a szabadságvesztés tartamát egy év hat hónapban, a felfüggesztés tartamát három évben határozza meg.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések
  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap