Meseösvénnyé varázsolják az esztergomi Várhegyet

Július 13-án, immár ötödik alkalommal varázsolja Meseösvénnyé a várhegyet az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány. Idén két start helyszínnel készülnek, ahol a kisfiúk és kislányok koronát kapnak. A díszes fejdísz ékköveit pedig a tizenöt állomáson gyűjthetik össze.

Július 13-án, immár ötödik alkalommal varázsolja Meseösvénnyé a várhegyet az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány. Idén két start helyszínnel készülnek, ahol a kisfiúk és kislányok koronát kapnak. A díszes fejdísz ékköveit pedig a tizenöt állomáson gyűjthetik össze.

A nyár egyik legnépszerűbb családi programján július 13-án 16 órától léphetünk rá a különleges ösvényre, ahol tündérek, manók és kedves mesefigurák bújnak meg. A gyermekek a startnál kapott térképpel járhatják be a kalandokkal teli utat, a bokrokban, sátrakban és titkos helyeken rejtőző mesebeli lények pedig arra várnak, hogy a kicsik megfejtsék a titkaikat.

Összesen tizenöt állomással és számos kísérő programmal várják az érdeklődőket, amelyek megvalósításában számos esztergomi és környékbeli intézmény, szervezet vesz részt, többek között a Játékkunyhó, a Duna Múzeum, a Helischer József Városi Könyvtár, a Csodabogarak Alapítvány és nem utolsó sorban a Bajnai Zöld Tündérek.

Berg Judit ajánlásával a Suttogó erdőben Galléros Fecó furfangos fejtörőivel ismerkedhetnek meg a fiatalok, továbbá megelevenedik a Lengemesék Békaderbije is. Továbbhaladva az úton segíthetnek megkeresni Cincér Kázmérnak, a barlangba esett Bogárkővet, miközben betekinthetnek havasi cincérek és a barlangi élőlények világába is. A “Bogaras bácsi” ezen kívül bemutatja nekik a sötétben élő rovarokat és a felszínen élő rokonaikat, de a népszerű bogársimogatás sem maradhat el.

A fiatalok arra a kérdésre is választ kaphatnak, hogy ki lakik a B-612-es bolygón, majd segíthetnek A kis hercegnek megszelidíteni és barátjává tenni a rókát, továbbá közös erővel varázsolhatják elő a szivárványt. Ezt követően az Óriások földjén, valamint az Óperenciás tengeren túl is megfordulnak, ahol tündérzene dallamai repülnek a szelek szárnyán.

A Duna Múzeum jóvoltából a Nádtenger apró őrzőinek szokásaiba és ünnepeibe is betekintést nyerhenek, miközben a vízi élet egész éves körforgását is megismerhetik a gyermekek. A Kalóztanyán Ruminivel együtt kereshetik meg a kalózok által elrejtett kincseket, a Csinn Bumm Cirkusz állomáson pedig bárkiből lehet bűvész, zsonglőr vagy éppen állatidomár. A Suszterműhelyben, ahol a manók serényen készítik a cipőket, pillanatok alatt kiderül, hogy kiből mennyire ügyes inas válhat.

Az állomásokon túl kiegészítő programokat is szerveznek. Az ösvény vendégeinek közreműködésével termésmandala készül, a városi könyvtár közreműködésével mesekönyvet cserélhetünk, a Tündérek segítségével egy óriási buborékban repíthetjük el kívánságainkat. Az árammentes körhinta és a népi játékok mellett az Aranyhalas-tó és a Baba mama sátor is kellő izgalmakat tartogat a családok számára.

(Borítókép: Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!