Nárcisz

Hídlap

Letört áramszedő miatt vesztegelt a nyílt pályán egy vonat Zebegény határában

Műszaki hiba miatt nyílt pályán ragadt egy vonat a Budapest-Vác-Szob vasútvonal zebegényi állomás és a Dömösi átkelés megállóhely közötti szakaszán. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók segítségével szálltak át az utasok a mentesítő szerelvényre.

Hirdetések

A MÁVINFORM közleménye szerint a vasárnap hajnalban a nagymarosi ás szobi állomások között leszakadt a felsővezeték, emiatt ezen a szakaszon a vonatok csak egy vágányok közlekednek. A Vonatinfó térképéről leolvasható, hogy a 2325. számú személyvonat 11:55 helyett csak 12:42-kor indult el Szobról, a pálya állapota miatt a szerelvények 30-40 perces késéssel közlekednek.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy a Nyugati pályaudvarról 10:07-kor indult Z70-es jelzésű vonat áramszedői a sérült felsővezeték-szakaszra érve letörtek, emiatt nem tudta tovább folytatni az útját. Az utasokat a következő S70-es járatra szállították át.

A vasútvonalon június 19-én szintén természeti csapások miatt akadozott a közlekedés. Aznap a Dömösi átkelésnél sárlavina zúdult a támfalhoz közelebbi sínre, a sárban pedig egy tehervonat is elakadt.

(Fotók: Nagymarosi Önkéntes Tűzoltók)

Hirdetések

  • Hétfőtől a szórakozóhelyeken is viselnünk kell a maszkot

    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Dömösön

    Október 28-án, szerdán ültették el Dömösön, a falu központjában ültették el azokat a facsemetéket melyeket az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában nyert el a községi önkormányzat. A feladatokból Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szerepet vállalt.

    Hídlap