Életveszély miatt látogatási tilalmat rendeltek el az esztergomi Belvárosi temetőben

Csütörtökig látogatási tilalmat rendeltek el az esztergomi belvárosi temetőben. A vasárnapi viharban több mint tíz fa dőlt ki vagy sérült meg, a lezuhanó ágak pedig síremlékeket rongáltak meg. A temető a károk felszámolását követően legkorábban péntek reggel nyithat ki.

Csütörtökig látogatási tilalmat rendeltek el az esztergomi Belvárosi temetőben. A vasárnapi viharban több mint tíz fa dőlt ki vagy sérült meg, a lezuhanó ágak pedig síremlékeket rongáltak meg. A temető a károk felszámolását követően legkorábban péntek reggel nyithat ki.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap hajnalban rendkívül erős zivatarcella haladt tarolta le a várost. A szél a legnagyobb pusztítást a Prímás-szigeten és a kórház közelében található temetőben végezte. Mindkét helyszínen több fa gyökerestül fordult ki, utóbbi helyszínen több fenyő törzse szabályosan kettétört.

Az Esztergomi Kegyeleti Kft. az életveszélyes állapotok miatt arra figyelmezteti a hozzátartozókat, hogy a károk felszámolásának idejére látogatási tilalmat rendeltek el, amely csütörtök estig lesz érvényben. Várhatóan július 12-én, péntek reggel 7 órától újra látogatható lesz a temető.

(Forrás: Hégli Krisztián Zoltán ügyvezető)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!