Multifunkcionális sportpálya épült a Honvéd Utcai Óvódában

Multifunkcionális, palánkkal és könnyűfém vázszerkezettel ellátott, műfű borítású sportpályával gazdagodott a Honvéd Utcai Óvoda. A játéktér gyakorlatilag elkészült, amelyet a műszaki átadást követően vehetnek igénybe a fiatalok.

Multifunkcionális, palánkkal és könnyűfém vázszerkezettel ellátott, műfű borítású sportpályával gazdagodott az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda. A játéktér gyakorlatilag elkészült, amelyet a műszaki átadást követően vehetnek igénybe a fiatalok.

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány Nemzeti Ovi-Sport Program elnevezésű pályázatának köszönhetően országszerte épülnek korszerű, a gyermekek sportolási igényeit kielégítő sportpályák. A civil szervezet, és az esztergomi önkormányzat finanszírozásában a Honvéd Utcai Óvoda is multifunkciós játéktérrel bővült.

Láposiné Fritz Anna intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a hat méter széles és tizenkét méter hosszú pályán kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, tenisz és lábtenisz sportágak alapjait sajátíthatják el a gyermekek, továbbá a sportolás mellett eséstan oktatására, ügyességi játékok, valamint mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására is használhatják majd.

A térségben Esztergomon kívül Pilismaróton található a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében épített sportpálya.

(Borítókép illusztráció: ovi-sport.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!