Dömötör

Hídlap

Továbbra is zárva tart az esztergomi Belvárosi temető

Az elhúzódó kárelhárítási munkálatok miatt július 15-ig hosszabbították meg az esztergomi Belvárosi temető látogatási tilalmát. Az Esztergomi Kegyeleti Kft. közleménye szerint a szakemberek folyamatosan dolgoznak, a helyreállításba Petrik Zsolt irányításával még a Fidelitas helyi csoportja is beszállt.

Hirdetések

Mint arról beszámoltunk, július 7-én vasárnap éjjel viharos széllel érkezett meg a hidegfront. A várost letarolta a vihar, több utcában is jelentős károk keletkeztek. A Belvárosi temetőben sírokat rongáltak meg a kidőlt és letört fák, az életveszélyes állapotok miatt július 8-tól látogatási tilalmat rendeltek el.

Az Esztergomi Kegyeleti Kft. bár pénteken szerette volna, aznap mégsem tud újranyitni a temető. A munkálatok lassan haladnak, hiszen kizárólag alpintechnikával vághatják ki a veszélyes fákat. A sírok miatt továbbá egy-egy törzshöz nehezen férnek hozzá a szakemberek. Remélhetőleg július 15-től a megszokott rend szerint fogadhatják a látogatókat.

Hirdetések
  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap