Szabina

Hídlap

Tizennégy kilogrammos amurt fogtak a Pilismaróti-öbölben

Igen méretes amur akadt horogra néhány napja a Pilismaróti-öbölben. Kecskés Marcell július 11-én hajnalban 96 centiméter hosszú, tizennégy kilogrammos halat fogott ki a vízből. A mérés, a mérlegelés és a közös fénykép után a hal visszanyerte szabadságát.

Hirdetések

A fiatal horgász vaniliás gumikukoricával és egy szem tigrismogyoróval, valamint Timár mézes etetőanyaggal csalta lépre a méretes példányt. A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége szerint az utóbbi időben egyre nagyobb és szebb halak akadnak horogra, volt közöttük 8, 12 és 25 kilogrammos is.

A szövetség közösségi oldalán megjelent bejegyzésből kiderül, hogy a horgászok gyakran nem olvassák el a horgászrendet, és számtalan szabálytalanságot is elkövetnek. A vízparton még mindig gyakran alkalmazzák a pányvázás nevű ősi haltartási metódust, melynek lényege, hogy a hal egyik kopoltyúnyílásán be, a másikon pedig kivezetik a kötelet, amelyet a tarkóján összehurkolnak.

A napokban előfordult, hogy a fent említett módszerrel tartottak meg egy 86 centiméteres amurt, amelyet azonnal vissza kellett volna dobni. A halőrök a szabálytalanságok észlelése után többször is bevonták az engedélyeket és a horgászokat kötelezték a halak visszaengedésére.

(Fotó: Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége)

Hirdetések
  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap