“Örökbe fogadták” a Duna szentgyörgymezői partszakaszát

Kolozsi Móni és családja (Vukovics Tímea és Hrubos György) reagált elsőként a Fogadj Örökbe egy közterületet! elnevezésű programra - írják a Szemétirtók. Vállalták, hogy a kampány végéig folyamatosan ellenőrzik és rendben tartják a Duna Szentgyörgymező és Csenke-patak közötti partszakaszát.

Kolozsi Móni és családja (Vukovics Tímea és Hrubos György) reagált elsőként a Fogadj Örökbe egy közterületet! elnevezésű programra – írják a Szemétirtók. Vállalták, hogy a kampány végéig folyamatosan ellenőrzik és rendben tartják a Duna Szentgyörgymező és Csenke-patak közötti partszakaszát.

Augusztusban kísérleti jelleggel indítja útjára a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók csapata a programját. A jelentkezőknek ki kell választaniuk egy városrészt, amelyet folyamatosan takarítanak, az elvégzett munkákat pedig dokumentálják.

A terület nagyságával kapcsolatban nincs kikötés, lehet akár kisebb vízfolyás környezete, köztéri park és kerékpárút is. A szervezők meghosszabbították a jelentkezési határidőt, így azok, akik érdeklődnek a kezdeményezés iránt, július 21-ig nevezhetnek be.

Megéri önkénteskedni, hiszen a résztvevők számára az Aggteleki Nemzeti Park egy 1 napos barlanglátogatást ajánlott fel. A harminc szerencsést az egyesület szállíttatja Dorogról a helyszínre. A Magyar Közút Nonprofit Kft. felajánlásaként tizenöten a Megyeri híd üvegpilonját fedezhetik fel. A felajánlott programok pontos időpontjait augusztusban teszik közzé, a sorsolást szeptemberben tartják. Továbbá

Kérik az érdeklődőket, hogy a szemetirtok@gmail.com e-mail címre a megadott időpontig küldjék el, hogy melyik dorogi, esztergomi vagy nyergesújfalui területet vállalják, illetve mellékeljenek néhány fényképet a jelenlegi állapotról.

(Fotó: Szemétirtók)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!