Részleges holdfogyatkozást láthatunk kedden este

Két éve nem látott égi jelenséget szemlélhetünk keddről szerdára virradóra - írja a Sokszínű vidék. Bár 21 órától már láthatjuk a változást, a részleges holdfogyatkozás leglátványosabb része 22:01-kor kezdődik. A Hold színe néhány órán keresztül vöröses-barna lesz.

Két éve nem látott égi jelenséget szemlélhetünk keddről szerdára virradóra – írja a Sokszínű vidék. Bár 21 órától már láthatjuk a változást, a részleges holdfogyatkozás leglátványosabb része 22:01-kor kezdődik. A Hold színe néhány órán keresztül vöröses-barna lesz.

Legutóbb két éve láthattunk hasonló, részleges holdfogyatkozást, ám akkor csak a kísérő égitestünk negyede került árnyékba. A most éjszaka látható esemény látványosabb lesz, kétharmadát fedi majd el ugyanis a Föld árnyéka.
A részlegesség a legnagyobb kiterjedését 23:30-kor éri el, ezután folyamatosan vonul le a teljes árnyék. A fázis szerdán 00:59-kor ér véget, így majdnem három órán keresztül látható lesz.

Derült éjszaka elé nézünk így minden bizonnyal szép látványban lehet részünk. A városokból a fényszennyezés ellenére látható lesz, de a kevésbé lakott területeken élvezhetjük leginkább a látottakat.

(Forrás: Sokszínű vidék)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!