Jövőre is felhúzná a gólvágó cipőjét Gyebnár Gergely

Gyebnár Gergelyt, az FC Esztergom támadóját választotta a 2018/2019-es bajnoki idény legjobb megyei elsőosztályú felnőtt labdarúgójának a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség (KEMLSZ). A játékossal az elmúlt pontvadászatról, a felfelé ívelő pályafutásáról és a jövőről is beszélgettünk.

Gyebnár Gergelyt, az FC Esztergom támadóját választotta a 2018/2019-es bajnoki idény legjobb megyei elsőosztályú felnőtt labdarúgójának a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség (KEMLSZ). A játékossal az elmúlt pontvadászatról, a felfelé ívelő pályafutásáról és a jövőről is beszélgettünk.

Felnőtt pályafutása legeredményesebb szezonját futotta, hiszen huszonnégy bajnokin harminc gólt, míg az öt megyei kupa találkozón öt találatot szerzett. Hogyan értékelné teljesítményét?
– Egyénileg és csapat szinten is hiányérzetem van az elmúlt szezont illetően. Amennyiben még több találatot jegyezhettem volna, annyival többel tudtam volna hozzájárulni a csapat eredményesebb szerepléséhez. Bár a középmezőnyben fejeztük be a bajnokságot, joggal állítom, hogy az utolsó fordulót követően előrébb kellett volna végeznie az Esztergomnak.

Öt alkalommal szerzett mesterhármast a bajnokságban. Jogosan nevezhetjük önt a csapat első számú gólfelelősének?
-Minden attól függ, hogy mikor milyen napot fog ki az ember. Voltak mérkőzések, amikor másnak kellett eldöntenie a találkozót. Úgy gondolom, hogy a csapattársak nélkül nem szerezhettem volna ennyi mesterhármast.

Utolsó perces villanásaival számtalanszor mentett pontot az Esztergomnak. Nem érzi tehernek ezt a “feladatot”?
– Összességében egy fiatal társaságról beszélünk, akik közül sokan a pályán kívül is napi kapcsolatot ápolnak egymással. Továbbá ha az összetartásról van szó, mindenki megtalálja a másikkal a közös hangot. Ebből következik, hogy mindenki megbízik a másikban és számíthatunk egymásra. Levesszük egymás válláról a terhet, ugyanakkor a pályán és a játéktéren is segítünk a másiknak.

Évről évre egyre több gólt szerez a megyei első osztályban. A következő évadban hány találattal lenne elégedett?
– Akkor is elégedett lennék, ha a találataim számát megfeleznénk, a csapat helyezését pedig feljebb tornánk a dobogóra vagy annak környékére. Természetesen az lenne a legmegfelelőbb, ha több találat szerezhetnék, mellette pedig minél jobb helyen végeznénk.

Igazi közönségkedvencé vált a szezonban. A hazai találkozókon “Gyebnár Geri lőjj egy gólt!” rigmussal biztatták.
– A csapatból páran alkották a szurkolótábort. Azok a játékosok, akik nem tudtak részt venni az adott mérkőzéseken, sérülés vagy egyéb más okból kifolyólag, ők álltak össze és buzdítottak minket, mely nagyon jól esett minden pályán lévő játékosnak. A jövőben örülnénk, ha nem csak a pályáról lemaradó játékosok, hanem Esztergom város lakói közül is egyre többen kilátogatnának a találkozókra.

Sikerült felkeltenie remek teljesítményével magasabb osztályban szereplő csapatok figyelmét?
– Kaptam ajánlatokat más csapatoktól, de nem szeretnék eligazolni. Úgy érzem, hogy a 2019/2020-as szezonban jól fogunk szerepelni a bajnokságban.

Milyen egyéni és csapatteljesítményre számít a következő évadban?
– Mindenki mindig nyerni akar, hiszen az első helyezetteket jegyzik fel a történelemkönyvekben. Természetesen ha megnyernénk a bajnokságot, akkor a csapat és a város is maximálisan elégedett lenne. Jelenleg még nagyon messze a vége, hiszen csak augusztus közepén kezdődnek el a mérkőzések. Már nagyon várjuk a rajtot, illetve mindent megteszünk a minél sikeresebb eredmény elérése érdekében.

Névjegy: Gyebnár Gergely
1996. április 4-én született Esztergomban. Az átlagnál később, tízévesen kóstolt bele a labdarúgás világába, amely azóta is meghatározza mindennapjait. Kezdetben a középpályán, illetve a széleken játszott, majd a védelem tengelyét erősítette. Ifjúsági játékosként irányítói szerepkörben játszatták, a felnőttek között pedig szélsőként szerepel. Az elmúlt szezonban ugyancsak szélső támadóként küldték csatába vagy alkalom adtán a klasszikus kilences pozíciót foglalta el. A labdarúgás által nagyszerű barátokra lelt és a sportnak köszönhetően igazán szép helyeken is megfordult.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!